Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^

Ano, kvalita vzdělávání se stále snižuje, jako by to snižování kvality bylo organizovanáno na ministerstvu školství!

A příčina je zjevná! Tkví v socialistickém inženýrství a nedostatku svobodných a přirozených vztahů!

To už se ministerstvo školství také připravuje na konec evropské civilizace?

:-)

0 0
možnosti
Foto

Budu si stát za tím, že je velkou chybou, jak se lidi nechali vtáhnout do vyhlašované katastrofy a nechali se zmasírovat, že jediná matematika nás zachrání. A tak je protěžovaná dneska uz skutečně na úkor předmětů jiných. A otravně a protivně. Nikdo nevidí, jak se stejně pres vsechny vyšpulené projekty úroveň matiky neposunula, ba naopak propadla, no chytří si slušně vydělali... Nikdo nevidí tu bolest prohlubujících se neznalostí historie země, mizející vztah k přírodě a půdě, lesům, flóře a fauně. Řada lidí, mých kolegů, se klidně přizná, že vpodstatě jim ta maturita z matiky kdysi dávno...a to i od kantorů starých dobrých se zbytky toho nejlepšího z masarykovské školy...k nicemu extra v zivotě nebyla. Co pro ně bylo ale fajn, že poznali matematiky, kteří byli více vzdělaní, mnohem více pokorní ke vsemu okolo...to znamená že meli zájem o všechno to, co se dneska jako předmety méně podstatné sune k chvostu. Neučili jen matiku, ale vetsinou byli znalci hudby, knížek, umení a biologie. Osobnosti. V mem meste jeste pánové kolem osmdesatky a devadesatky doučují děti, které jsou od matikářů vybavené glejtem...neumí matiku...no je takový hloupý. Nejen matika je to, kde se dá učit logice...myslím si. Kdyby něco...já chodila na základce po škole s mnoha spolužáky 3 roky na matematickologicky kroužek. A ráda, ač je můj obor zcela jiný...asi to tedy nebude jen v dětech. Důležitost, přebytečné složitosti, kde si matematici bez rozhledu dokazují nad dětmi převahu. Promiňte. Zaražení mezi futry je pak nasnadě.

1 0
možnosti

U matematiky je dnes jeden základní problém: Pochopit, že 3 x 3 je 3 + 3 + 3, že 3 : 3 je pouze jedenkrát. A derivace a integrály vůbec nejsou jiný problém. Je to totéž. Naštěstí máme k disposici kalkulačky, takže 1 + 1 si pro jistotu ověříme na nich.

Ani nás nenapadne, že pochopení matematiky je základním klíčemki pochopení logiky, takže - marnost nad marnost - matematika by měla být u maturit povinná.

2 0
možnosti

O tom, že se úroveň vzdělání snižuje nepochybuji. Na základkách se vše přizpůsobuje nejpomalejším a nejslabším. Nadané děti se nudí. Na středních školách je zase požadavek, aby i kadeřnice nebo zedníci měli maturitu (asi pak líp pracují rukama??). Na děti jsou kladeny nižší a nižší nároky. To je ale nemotivuje k tomu, aby z nich byly samostatné dospělé bytosti. Začínám věřit konspiraci, že je to záměrně, protože stádo "ovcí" se ovládá lépe, než vzdělaní a sebevědomí jedinci.

2 0
možnosti

Protože ty kadeřnice nebudou své povolání dělat celý život....takže, aby pal našly slušnou práci je maturita podmínkou a lépe se s ní hledá práce.

0 2
možnosti

J46o65s60e83f 34N84i17k38l

17. 10. 2019 10:54

"...a také jsou nedokonale vyučováni. Učitelé nedokáží studennty připravit na maturitu z matematiky..." Ale tak to přece není, učitel chce žáky naučit vždycky, ale aby se student něco naučil, musí také chtít...je pohodlnější se vymlouvat na učitele...i v matematice je třeba namáhat paměť a zapamatovat si spoustu věcí, aby mohl daný matematický problém analyzovat a hledat logická propojení...tak jako kuchařka nemůže vařit jenom z vody. Ale na to dnešní studenti nemají čas...a často ani schopnosti...

0 1
možnosti
Foto

Chápu, že nadávat na učitele je snadné. Dnešní gymnazisté nejsou hloupí, někteří čtou i více, než jsem v jejich věku četla já. Množství znalostí, které se do dětí cpe, je příliš rozsáhlé, je třeba ubrat - pojmy, teorie. A politici nám postupně vyrobili tak rigidní systém, že konkurují bolševikovi. Matematiku neřeším. A češtinu... za mě může chvíli učit někdo z těch, kdo českému školství tak úžasně rozumí. Zvenčí.

0 0
možnosti

dnes a denně se setkávám u mladých kolegyň s tím, že neví jak psát mě-mně, i-y a vrcholem je, že vám vysokoškolák napíše Ruzině. A fakt jsem to zažila a četla.

0 0
možnosti

Začínám litovat, že jsem se narodil v minulém století, alespoň v kontextu posledního odstavce tohoto blogu. Ale ten atak na matematiku příliš nechápu, né že bych byl do ní na VŠ zamilovaný, ale byla to logická disciplína a nedalo mi příliš práce se na zkoušky připravovat,to takový M-L, to byl oříšek se to nabiflovat:-)R^

2 0
možnosti

Nezlobte se, ale to jsou jen řeči. Mám děti na gymnáziu, dělají stejnou školu jako před 30 lety já. A vzhledem k tomu, že mám ještě své staré sešity, tak mohu říct, že rozsah učiva je dnes mnohem větší. Co se týká maturity z matematiky, tak nevidím důvod, proč by měla být povinná. I když jsem vystudovala dvě vysoké školy, i když mám dobrou práci, i když jsem si jednu dobu dělala i účetnictví, tak jsem třeba integrály a deriváty ze středoškolské matematiky fakt nepotřebovala. Je to jen forma nátlaku, aby šlo více studentů na technické obory.

0 1
možnosti

Váš "vztah" k matematice je očividný... Derivace, prosím. Derivace. Deriváty jsou opravdu něco zcela jiného.

10 0
možnosti
Foto

R^R^

Ten závěr je velmi podnětný a podle současného trendu by vůbec nemusel být z říše nesmyslů. :-)

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS