Diskuse

FKSP

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŠM

z FKSP jsem měl amožnost čerpat v roce 2007, to jsem byl ana 10 denním zájezdu ve Francii a bylo to parádní, proplatili mi ho celý...na svého bývalého zaměstnavatele vzpomínám v dobrém...

0 0
možnosti
ZS

Souhlasím s poněkud nesmyslným diluviálním přežitkem na přilepšenou.

Až na malý detail - žádná organizace tvořící FKSP ze mzdových prostředků nenutí své zaměstnance, aby ho využívali. Chození do kin a divadel, masáže, příspěvky na stravné, příspěvky na rekreace, zájezdy, dětské tábory, příspěvky na penzijní pojištění - nic z toho není povinné. A ruku na srdce - odmítla jste? Na znamení nesouhlasu?

0 1
možnosti

R^ Je to otřesné, kudy všudy se nám ztrácejí naše peníze! Každou komisi hlídají zodpovídající hlídači, na to navazují kontroloři a stále se krade, jako za komunistů! Pak mají být lékaři, sestry, řidiči autobusů, ale i dělníci... Lidem se nechce dělat! Stejně jako před zánikem Římského impéria! :-)

Teď už skoro dvě hodiny řeční Andrej Babiš. Jako za komunistických papalášů. Jak ještě dlouho bude řečnit? :-)

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 3
možnosti

Kupředu levá, kupředu levá... Konec evropské kultury se blíží. Římská říše také skončila na nekonečné sociální dávky! :-)

0 1
možnosti
Foto

Jděte z plynu, ta dvě procenta se nestrhávají zaměstnancům, ale jsou daňovým nákladem zaměstnavatele (pokud nevěříte, pročtete si důkladně svou výplatní pásku). A současně mohou být nedaněným nepeněžním příjmem zaměstnance, ale jen pokud to koupí zaměstnavatel a předá to zaměstnanci v nepeněžní formě - to jsou ty lístky do divadla, apod. Teoreticky by si FKSP mohl zřídit každý zaměstnavatel a některým by se to vyplatilo, jen k tomu nemají důvěru. Sice to vypadá jako relikt minulosti, ve skutečnosti je to daňová optimalizace podle zákona.

5 2
možnosti

Pochvalte si to! Ale mně to přináší reminiscenci na komunistickou éru! :-)

0 0
možnosti
IN

Ty 2 procenta odvádí zaměstnavatel, tudíž stát a ne zaměstnanec a nevím o tom, že čerpání například na dovolenou je povinné, já osobně bych to jako zaměstnanec v soukromé sféře brala, ale bohužel u nás něco takového neexistuje.

1 1
možnosti

Já bych raději o to bral vyšší plat! :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 243
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 789x
Optimistická realistka, vždy pro demokracii a proti komunismu

Seznam rubrik