Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J79a95n 42R28i52c50h21t11e55r

7. 12. 2018 14:03

Narozdíl od autorky si nemyslím, že by u nás neexistovaly děti, jejichž rodiče na ty obědy to cca. pětikilo měsíčně nemají. Ptám se pak ale: co ty děti jedí? Neumím si představit moc věcí, které stojí míň než školní oběd. Možná suché pečivo nebo těstoviny s kečupem. Nebo nejedí nic? To je skutečně problém. A druhá otázka: Co dalšího tito rodiče těm dětem ještě nemohou poskytnout? A teď nemyslím telefon nebo lyžák se školou. Co takové základní hygienické potřeby? Zadotovat takovým dětem obědy je sice fajn, ale z pohledu toho, jak musí žít dítě, jehož rodič nemá 25 Kč na oběd je to jak plivnout do moře.

1 0
možnosti
Foto

Nevim, odkud jste. Ale ja rozhodne nikde nevidim tak chude rodiny, ze by nemely na obedy pro sve deti. Vzdyt je to mene nez 1/4 krabicky cigaret denne. Nebo jedno pivo v hospode. Ja potkavam deti ze "socialne slabych rodin" ve znackovem obleceni a mobilem u ucha. Mozna, ze jsou tito chudaci nekde v romskych osadach na vychode Slovenska.

3 2
možnosti
SB

ČSSD si nevidí do úst. Rozdávala by, ale sama je zadlužená až po uši. Lidé to dobře vědí, a proto má už jenom cca 5 % volebních preferencí. Je to strana, který by zavedla stát na buben. Obědy zdarma ano, ale jen pro děti ze sociálně slabých rodin.

10 0
možnosti
PK

P16a54v92e32l 50K19a77r36a77s

7. 12. 2018 12:26

Po zrušení kuchyní místních škol, začala obědy dodávat vydotovaná firma. Dětem nechutná a stravují se jinde. Firemní management se jistě těší na "máš to ZADARMO, tak drž h... a ž..!"

2 0
možnosti
Foto

Velmi s Vami souhlasim. Bydlim na velkem sidlisti se silnou romskou komunitou. Ale deti z tech "socialne slabych rodin" nechodi na skolni obedy jen ze 2 -3 duvodu:

1. Nechutna jim to, protoze z domova jsou zvykle na jina jidla.

2. Jejich matky nepracuji, takze jsou doma a kazdy den vaří oběd.

A mozna za treti.... Neciti se v jidelne dobre. Nemaji návyky,, z domova jsou zvykle se chovat jinak, nez jejich spoluzaci.

ALE ZDURAZNUJI, to neni o penezich. To dite dostane obed za takove rozumne penize, za ktere to doma skoro nelze uvarit. Dostane ho pravidelne. Staci, kdyz mu chuda maminka prestane kupovat znackove tenisky a koupi obycejne. A ma na obedy.

Jinak to rozdavani ovoce a mleka je obrovsky nesmysl. Podivejte se pred nejakou skolu a uvidite deti rozhazovat pomerance nebo jablka široko daleko.

13 1
možnosti
JZ

Zasloužená karma.R^:-) Obědy zdarma to už je vrchol populismu. Mám dojem, že ČSSD před pádem do politického suterénu zkouší všechno možné.

13 0
možnosti
Foto

CSSD se snazi nalakat volice na "zadarmo" temer vsechno. Vlaky, autobusy, obedy, pohrby, pastelkovne, .............. A volici na to slyší. Co na tom, ze se to potom nepodari prosadit. Ale uz jsou u korytka. Slibovat a slibovat. Ale uz za nic neplatit = CSSD.

7 0
možnosti
JR

J93a92n 30R38i35c14h49t22e64r

7. 12. 2018 11:59

Obědy zdarma znamenají, že: Producenti, dopravci a obchodníci dodají do škol suroviny zdarma, elektrárny elektřinu, plynárny plyn, vodárny vodu, výrobci nádobí a příborů své výrobky a kuchaři se vzdají mzdy a uvaří obědy pro děti bez nároku na odměnu.

Pokud je tomu jinak, znamená to jen tolik, že ty obědy zaplatí někdo jiný.

(děkuji p. Mackovi za pečlivý výčet)

5 0
možnosti
LH

Obědy ve školách by měly být buď zdarma pro všechny, nebo ať si je všichni platí.

Vytipovávat vybrané jedince atd je jen a pouze zástěrka pro nábor nových úřednic, jejichž přínos bude nula a náklady s nimi spojené budou vyšší, než ta "úspora"

7 0
možnosti
VM

Neberte to prosím jako paušalizaci, ale jako jeden z případů.

moje dcera byla vždy z domova zvyklá na kvalitní domácí jídlo. Když začala chodut do školy, ta jsme jí také začali kupovat obědy. Brzo jsme naštěstí zjistili, že jí jídlo ve školní jídelně prostě nechutná a stejně ho nejí.

Tedy školní obědy zdarma je zase jenom hezký paskvil vládnoucí kliky.

Ještě bych pochopil dotace obědů pro vybrané sociální skupimy, samozřejmě bez toho, aby tyto peníze dostali do ruky.

Ale to, co navrhuje ANO a ČSSD je prostě blbost.

7 0
možnosti
MR

Moc by mě zajímalo co je podle vás kvalitní domácí jídlo. Z čeho Vaše žena nebo vaříte? V čem se liší suroviny od jídelny.

1 0
možnosti
PB

P34e54t20r 49B89u51r18i29a23n

7. 12. 2018 10:39

Naprosto excelentně podáno, karma.

mimochodem všem zastánců těchto socialistických hurá akcí uniká jedna závažná podstata tohoto problému. A sice to, že děti, které "nemají na obědy", tedy děti ze sociálně slabých vrstev, pobírají právě na tyto obědy sociální dávky. Je to jako říct, že lidé, kteří pobírají plné dávky na nájem, nemají peníze na nájem. I k tomuto už směřuje, viz "obchodníci s chudobou".

18 0
možnosti
PD

P15e29t60r 36D74u96s

7. 12. 2018 10:22

Tvrdý úder,hřebíkovi,na hlavičku! Karma.

8 0
možnosti
  • Počet článků 243
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 789x
Optimistická realistka, vždy pro demokracii a proti komunismu

Seznam rubrik