Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PR

P28a31v82e86l 47R31y61š71k34a

7. 12. 2018 10:01

Proč to "PROBOHA" neřeknete na nesmyslné dotace na kdejakou blbost? Malý příklad za všechny: Firma Hamé kdysi dostala tučné dotace na obnovu zastaralých strojů.Po čase ji majitel prodal zahraniční firmě s pěkným ziskem.Já bych raději dal obědy zdarma dětem.Dříve například místní sportovci ( a podobné spolky) když potřebovali peníze udělali sběr železa po vesnici. Dnes natáhnou ruku a dostanou dotaci. Stačí se podívat do rozpočtů obcí a měst.

1 0
možnosti
PD

Tento blog je o obědech zdarma do škol a ne o dotacích. Nechci mluvit za autorku, ale otázku máte dle mého špatně položenou. Není to buď dotace, nebo dát raději obědy dětem. Obojí je špatně (i ty obědy zdarma jsou jistou formou dotace).

3 0
možnosti
MB

Vše je popsáno v diskusi - dodávám. ČSSD je v krizi, hledá témata - Dejte mi jakýkoliv objem prostředků - vykonám blaho. Já to chápu jako destruktivní zásahy do podstaty. Škola má učit - rodina vychovávat, vyživovat. Máme mega slušný sociální systém, od porodného, přes MD po přídavky. Škola je 29 let v revoluci - Platí to, že co platí nyní - zase platit nebude, kantoři zoufalí. Rodina z 50% nefunguje a ČSSD říká, že je tomu vlastně dobře. Dítě se vystravuje a nedbalého otce zase lapí stát. Pak ten základní svazek pozbývá svého smyslu a peníze rovněž! Již v podstatě zbývá je zrušit, jsou zbytečné, protože je zde opět nový pojem - Zadarmo ! :-) (Mj., To je tak destruktivní blbost, že uzavírám sázku = To projde! Hnutí ANO si samozřejmě připíše své % body a tak nějak nám bude lépe !) ...

14 0
možnosti
LB

Ale to je levicové téma, ne že ne. Navíc naši socani opravdu neobjevili Ameriku, ve spoustě západních zemí (s daleko vyšší životní úrovní, než je naše) to funguje. Ona je to také investice státu do zdraví populace.

Budu-li upřímná, raději bych ze státních peněz platila dětské obědy, než stravování a další požitky nadprůměrně finančně zajištěných poslanců a senátorů, jejich dvě kanceláře a obslužný personál, nebo levné bydlení vysokých státních úředníků.

1 2
možnosti
Foto

H60a48n12a 15V26l69k87o77v36á

6. 12. 2018 23:12

ovoce a mléko do škol je nesmysl. stejně jako všechno plošně zdarma,

I mé zpovykané děti /starší už není školou povinná) občas na oběd nejdou protože jim "nechutná"... a to je platím...

Smysl má akce platit obědy vytipovaným dětem co skutečně asi doma oběd nedostanou - z jakéhokoli důvodu.

Plošně je to skutečně vyhazování peněz.

20 0
možnosti
PD

Dle mého je špatně dávat obědy "zdarma" i jen selektivně někomu. V tomto souhlasím s autorkou blogu, že u nás není nikdo, kdo by na obědy pro děti neměl. Pokud jim je neplatí, tak má stát prostředky na to, si ty peníze od něj vzít jinak - třeba snížením dávek a podobně. V opačném případě je to jen trestání zodpovědných lidí, za ty nezodpovědné.

2 0
možnosti
VB

V Americe obědy zdarma existují. Možná to není tak špatné.

0 0
možnosti
Foto

Pokud to někdo platí dobrovolně, špatné to není. Pokud systém donutí lidi pod pohrůžkou násilí dotovat někomu jeho život a potřeby, pak je to vždy špatné.

11 1
možnosti
Foto

Jak už bylo uvedeno,v Česku existuje cca 7000 dětí,které na obědy opravdu nemají a těm je poskytnuta pomoc z jiných zdroju,soukromých nebo EU.Každý případ je jistě individuání a těžko říci kolik rodiču tu pětistovku na oběd pro dítě opravdu nemá a kolik dalších si raději koupí chlast a cigarety.Plošné obědy zdarma jsou nesmysl.Drahý nesmysl za cca 6 miliard.Na nové školky ovšem peníze nejsou....

5 1
možnosti
Foto

Zdarma není nic. Zadarmo nebylo ani za komunistů a ani v současné době. Jedině v tom případě, že by vláda chodila na brigády a výdělek poskytovala dětem na obědy.

13 0
možnosti
RE

Samozřejmě pravda. Jen mě fascinuje, jak se furt mluví o "živení prací" A na čem se vlastně bude pracovat, když se všechno "šije v Číně"?:)

1 0
možnosti
Foto

Na něčem co se v Číně nedělá. Zkuste Rakouskou školu ekonomie, ta to velmi dobře vysvětluje. Hlavní je, aby se co nejvíc snížilo institucionální násilí vůči podnikatelům.

1 0
možnosti
HM

taková je pravda R^ karma

2 0
možnosti
LB

Asi vás to překvapí, ale v Česku prokazatelně žijí tisíce dětí, jejichž rodiče si nemohou dovolit platit jim školní obědy. Zejména jde o děti z neúplných rodin, kdy matce samoživitelce po zaplacení poplatků za bydlení zůstane tak malá částka, že i pětistovka za obědy na jedno dítě je pro ni moc. Tyto děti nemají nejen na obědy, ale ani na školní výlety, divadlo, plavání...

Části těchto dětí mj. pomáhá projekt Obědy pro děti organizace Women for Women, kterou založili manželé Tykačovi v roce 2012 na pomoc rodinám v nouzi. Na obědy pro chudé děti věnovali od té doby více než 70 milionů korun. Pro nemálo dětí tyto obědy jsou jediným pravidelným jídlem, které dostanou.

Peníze na obědy pro děti ze sociálně slabých rodin do Česka poslala i Evropská unie, stačí, když o ně kraje požádají. Tři nebo čtyři kraje (mezi nimi Severočeský) se ani nenamáhaly o ně požádat, a tak peníze na obědy pro tyto děti u nich poskytují neziskovky, které je získávají od sponzorů.

Nejsem pro plošné rozdávání obědů zdarma, ale vysmívat se něčemu, co je v řadě evropských zemí běžnou praxí (kromě obědů dostávají všechny děti i svačiny) mi přijde přinejmenším hloupé. Zřejmě i tady platí ono staré přísloví, které říká, že sytý hladovému nevěří. Bohužel.

5 7
možnosti
JB

Do hladomorny s Valachovou. A vás s ní.

0 2
možnosti
ŠB

Ha Ha Ha...

Závidíte, že pred pár dňami obedy zdarma schválil parlament v SR (od 1.1.2019 pre predškolákov, od 1.9.2019 aj pre žiakov základných škôl) a Vy v ČR na to nemáte. Tak to šmahom ruky zatracujete.

Tiež nesúhlasím s obedmi zadarmo, radšej so slovenskou pravicou požadujem tých 20€ mesačne na dieťa dať rodičom vo forme prídavkov (narástli by o 100%), alebo vo forme daňového bonusu (tiež by narástol o 100%, ale mali by z toho prínos len pracujúci a nie príživníci), ale Vaše argumenty proti obedom (a podobným akciám) sú naozaj smiešne a trápne.

0 0
možnosti
  • Počet článků 243
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 789x
Optimistická realistka, vždy pro demokracii a proti komunismu

Seznam rubrik