Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J24a49n 89Z36í22m15a

13. 12. 2018 14:25

Je třeba se vcítit do duše toho nepodporovaného dítěte. Tatínek má v hospodě na chlast,ale ne na pitíčko pro dcerku. Maminka vyhulí 40 cigaret denně ale na obědy jí nedá. A nějaká intelektuálka (jako vy) řeší, že sponzoring dětských obědů je proti všeobecné rovnosti. Pominu Vaší hloupou škálu názorů ale ...... jak se na to dívá to dítě....

0 0
možnosti
Foto

R^tak to bych klidně podepsala-souhlas a karmaR^

0 0
možnosti
Foto

J85a79n26a 54M45a71j36o42v74á

12. 12. 2018 12:18

Nemám co dodat, jen naprostý souhlas. R^

0 0
možnosti

Přesně popsáno. Co má stát za problém zkrátit dávku a zaplatit tou samou částkou obědy?

Při další nespolupráci pohrozit odebráním týraných dětí a bude pořádek.

1 0
možnosti

Pokud obědy zdarma, tak ale pro všechny děti. A snížit o tuto částku přídavky na děti. Přijde mi hrozně nespravedlivé, že jsou rodiče co pracují často ve dvou zaměstnáních a i když mají málo peněz, nikdy by je nenapadlo nezaplatit dětem obědy, nechat je o hladu, i za cenu že si musí vzít třeba ještě brigádu, a nebo si odepřou nějakou drobnou radost pro sebe. A těm se řekne máš na to, pracuješ, zaplať. A ti udření zaplatí a nemají zas nic. A pak se tu po lavičkách povalují vyžraní uřvaní "takyrodičové" kteří s klidným svědomím nechají svoje děti ceý den o hladu ale v cigárkách a chlastu se neomezí, to by tak hrálo, kvůli fakanům, more, a ty, státe, zaplať. Odpočatí "chudí", co to za ně musí zatáhnout stát, potažmo vlastně ti udření pracovití. Prostě ne, pokud platit obědy, tak všem dětem, a nebo neplatit nikomu nic a donutit ty co trápí děti hladem aby se o ně starali a nebo se stát taky nebude starat. A kdo z rodin ty obědy nechce, tak ať na ně nechodí, to je pak už na každém jak si to rozhodne.

8 0
možnosti

Stručně a správně. R^

6 0
možnosti

iDnes, 2. května 2018:

„Stalo se nám, že na chodbě o přestávce omdlely dvě dívky. Museli jsme jim zavolat záchranku a lékaři nám řekli, že byly dehydrované a čtyři dny nejedly,“ popsala svoji zkušenost ředitelka základní školy v Merhautově ulici Jana Foltýnová.

„Máme tu i chlapce, který jednou v pátek snědl k obědu třináct knedlíků. Když jsme se divili, že jej bude bolet břicho, odpověděl, že se raději nají do zásoby, protože ví, že znovu bude jíst až v pondělí,“ uvedla Foltýnová.

Ze víc než šesti stovek dětí její školy dostává obědy zdarma asi třetina, což je nejvíc v Brně.

„Nemůže si to vynachválit hlavně družina. Děti do ní často nechodily, protože jsme pobyt v ní podmínili zaplacením obědů. Nechtěli jsme, aby žáci byli ve škole bez jídla třeba až do půl páté odpoledne. Nepotvrdily se ani obavy, že rodiče budou obědů zdarma zneužívat. Naopak jsou za ně vděční,“ doplnila Foltýnová.

Zdroj: https://brno.idnes.cz/skoly-obedy-zdarma-chude-rodiny-deti-hladovi-brno-f7z-/brno-zpravy.aspx?c=A180427_398234_brno-zpravy_krut

0 0
možnosti
Foto

H95a46n62a 51V90l36k12o16v58á

7. 12. 2018 15:31

Ano, Merhautova je větším počtem sociálně slabých vyhlášená.

Jen to potvrzuje můj názor že obědy zdarma by měly být, ale ne plošně.

A těm chytrolínům co mají pifku na samoživitelky a melou o cigaretách a alkoholu...I kdyby to byly pravda (jakože v mnoha případech není, to je spíše u rodin kdy jsou "na dávkách" všichni dospělí v rodině), máte pocit že to hladové dítě je pro vás zadostiučiněním?

2 3
možnosti
  • Počet článků 243
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 789x
Optimistická realistka, vždy pro demokracii a proti komunismu

Seznam rubrik